Tilpasset tøying når kroppen er stram og spastisk

Jeg er med i mange internasjonale forum om MS. En gruppe er spesielt for oss som har gjennomført HSCT uten å bli bedre – «Non-responders». I denne gruppen deler vi erfaringer og inspirasjon for å gjøre det vi kan. Jeg er blitt oppmuntret til å lage engelske versjoner av stretching-videoene mine. Jeg har stort fokus på tøying, og feeden min flommes over av videoer som viser friske, sterke, fleksible mennesker som viser øvelse som er helt utenfor rekkevidde for meg.

Er det for godt til å være sant?

Ja, da er det ofte det. «Do the split in 4 weeks», eller tilogmed på 7 dager. Jeg ble tilogmed lokket til å kjøpe et kursprogram – han som laget videoene fortalte masse om hvor litefleksiel han hadde vært, og skulle lære bort hvordan man kunne bli så myk som han er nå. Jeg gikk på. Filmene? De viser stretching som forutsetter at du allerede er supermyk – slett ikke hvordan du skal bli myk. Så nå har jeg hevet kjøpet, og håper jeg får igjen pengene.

Tilpasning av stretching er helt nødvendig

Men det gjør meg bare enda sikrere på at det er et behov for å vise hvordan man kan gjøre tilpasninger. Både for å klare øvelsene i det hele tatt, men også for å lage en safe setting. Du må være trygg på at du ikke skader deg, og at du faktisk «treffer» de musklene som skal tøyes.

Youtube på både norsk og engelsk

Jeg har laget videoer på både norsk og engelsk. Jeg bruker min erfaring fra 15 år som Taekwon-Do instruktør og utøver (noen år siden nå….). Så bruker jeg mine egne begrensninger med spastisitet og balanseproblemer når jeg utvikler tilpasningene. Og så har jeg en veldig god manuellterapeut som er tidligere danser, så jeg spør henne regelmessig om jeg er på rett spor. Og det er jeg visst 😉

Hele youtube-kanalen

Så på denne kanalen finner du filmer på både norsk og engelsk: