BLI MED PÅ EN GRØNN MÅNED

Den beste grønnsaks-smoothien

Jeg har prøvd meg frem med mange forskjellige grønnsakssmothier de siste årene. Noen smaker gress. Andre er sikkert sunne, men av en eller annen grunn blir de stående i kjøleskapet fordi de rett og slett ikke er så fristende.

Hvis det skal være gjennomførbart, så må smoothien være god, slik at du faktisk får lyst til å både lage den og drikke den.

Jeg ble veganer uten å like grønnsaker

I 2017 hadde jeg et halvt år hvor jeg testet ut å leve helt vegansk. Litt utfordrende var det jo, for jeg er ikke glad i kokte eller stekte grønnsaker. Så det var en stor lettelse å oppdage smoothier. For meg startet det med å «hølje innpå» og være ferdig med det. Men akkurat denne smoothien er så god at det ikke lenger føltes som et offer. Plutelig fikk jeg i meg mer spinat på en uke enn jeg hadde spist hele mitt voksne liv! Etterhvert prøvde jeg ut mange oppskrifter og fant mange gode retter. På den måten fikk jeg etterhvert mye mer grønnsaker i kosten, og et mer sunt kosthold generelt.

Men jeg fortsatt ikke som veganer

Min motivasjon var at jeg ønsket en helsegevinst. Jeg ville se om et helt vegansk kosthold kunne gjøre mine MS-symptomer bedre. FIkk jeg noen effekt? Tja, jeg vet ikke helt. Ikke i den grad at jeg ville fortsette. Jeg begynte å legge til egg, fisk og kylling. På den måten ble det enklere å planlegge mat, og det ble enklere å få i seg proteiner. I tillegg oppdaget jeg at «vegansk» ikke nødvendigvis er det samme som «sunt». Det er et hav av veganske kakeoppskrifter der ute. For å si det sånn, sukker er vegansk. Så for meg ble helsefokuset viktigere enn det rent veganske prinsippet.

Men mitt veganske halvår ga noen veldig gode effekter

  • Jeg spiser mye mer grønt en før
  • Jeg har fått gode rutiner på å følge oppskrifter og lage mat fra bunnen av
  • Jeg har ikke lenger panikk for «kjøttfrie» dager
  • Jeg har et større perspektiv på å finne oppskrifter med linser, bønner og grønnsaker

Vil du være med på en grønn måned?

I facebook-gruppa «Mindscape Challenge» er vi en gjeng som backer hverandre når vi går løs på utfordringer knyttet til kosthold, trening og mental trening – alt for å få en bedre hverdag. Du kan søke opp gruppa og be om medlemsskap her: https://www.facebook.com/groups/challenge.mindscape.no

I mars 2021 er temaet: Mer grønnsaker! Kort og godt. Ikke noe regime, bare motivasjon til å få i seg mer grønt.

For å få være med, må du svare på noen innledende spørsmål – alle som er i gruppa forplikter seg til å aktivt støtte og motivere hverandre. Hvis du bare vil hente inspirasjon uten å engasjere deg, så kan du følge Mindscape.no videre.

Og hvis du tidligere har bedt om medlemsskap uten å bli godkjent, så er det fordi du ikke har svart på medlemsskapsspørsmålene.