RULLESTOL ER BARE FANTASTISK

Jeg får trent utholdenhet

Jeg holdt igjen så veldig lenge! Skulle aboslutt ALDRI bruker rullestol!
Men det ble ganske slitsomt å klare seg uten.
Rullestolen ga meg inspirasjon til skikkelig styrketrening. Jeg skulle ikke få belastningsskader i armene. Det virker på hele kroppen, gangen blir også bedre!

Jeg kan bli med familien på tur

Før var vi veldig glade i å lange turer. Så ble turene kortere og kortere, tilslutt ble jeg igjen hjemme.
Ikke nå lenger, nå blir jeg med uansett hvor, hvem og når.
Sommeren 2019 feiret vi bryllupsdag med cruise, og bildet er fra La Rambla i Barcelona.

Det er blitt gøy å shoppe

Hvis du sliter meg beina dine, så vet du hvor utrolig slitsomt det er å gå i butikker. Matbutikker har jo handlevogner man kan støtte seg på, men ellers…….
Med rullestolen er det supermorsomt å shoppe! Og med ryggsekk bakpå fikk jeg handlet alle julegavene alene!

Den største skrekken

….var ikke så ille likevel….

Fra det øyeblikket du tror eller vet at du har MS, så ligger rullestolspøkelset i bakhodet.  «Hva som enn skjer, så må jeg unngå å havne i rullestol».

Mitt første møte med MS var i 1986.  Det tok mange år før jeg fikk diagnosen, og i mellomtiden så jeg jo folk som satt i rullestol,  som hadde MS,  og det festet seg i bakhodet. «Det er sånn det kommer til å bli».

I 2012 var jeg nummer 2 i Norge til å gjennomføre stamcelletransplantasjon i utlandet, og jeg var jo helt sikker på at jeg kom til å bli frisk. Det skal man jo bli.

Siden 2016 har jeg måttet innse at jeg er over i progressiv fase. De gamle skadene blir verre. Jeg har ikke fått noen nye skader,  heldigvis,  så det er kanskje effekten av HSCT. Men jeg har vesentlig dårligere balanse,  og beina mine fungerer aldeles ikke sånn som de skal.

Jeg kjempet imot alt jeg hadde. Jeg nekta å ta inn over meg at jeg blir dårligere. Jeg skulle aldeles aldri noensinne slutte i jobben min, gå med stokk, og jeg skulle ihvertfall aldri bruke rullestol.

Men det begynte å bli veldig slitsomt, da.

Å akseptere å bruke rullestol har gitt meg en enorm frihet og rekkevidde.

Jeg kunne aldri reist på denne ferien uten rullestol.

Akseptere rullestol

I denne filmen forteller jeg om de tre store overgangene som gjorde at jeg innså at rullestol faktisk er et hjelpemiddel, ikke noe du «havner i».

Rullestol på cruise

Vi var på cruise og feiret bryllupsdag sommeren 2019. På skipet var det en fantastisk joggeløype som gikk over to plan i et 8-tall. Det var fantastisk morsomt og effektivt å rulle treningsøkter der!