BEDRE BALANSE I AUGUST 2021

BEDRE balanse

Det er kjipt å måtte jobbe for å opprettholde funksjon. Det som vanlige, friske mennesker tar som en selvfølge. Kunne stå på ett bein når man kler på seg. Å stå ved kjøkkenbenken uten å måtte holde seg fast. Gå rett frem uten å konsentrere seg. Det er lenge siden jeg var der. Hvert skritt jeg tar er med bevissheten om at jeg kan falle. Det er til å bli skikkelig motløs av. Det må rett og slett jobbes med å få bedre balanse.

Ingen annen mulighet

Nå har jeg «testet» grundig. Det hjelper altså ingenting å ikke gjøre noe med det. Jeg trener styrke. Jeg trener kondisjon. Nå må jeg trene helt spesifikt på det som gir meg bedre balanse.

Blir du med på utfordringen?

Jeg kjenner meg selv godt nok til å måtte lage en forpliktelse ut av intensjonene mine. Jeg har en gruppe på Facebook som heter «Mindscape Challenge». Her har det vært sommerferie, men nå setter vi igang igjen. Denne gangen som en helt rendyrket gruppe for oss som har MS. Da blir jobbingen vår mer diagnosespesifikk, og det er lettere å gi hverandre tips og gode råd.

Vil du få bedre balanse i august?

Da kan du be om medlemsskap i gruppa.

For å bli med må du svare på innledende spørsmål, slik at jeg ser at du virkelig vil forplikte deg.

PS: Facebook endrer algoritmene sine, så test denne linken hvis det ikke nytter å klikke på bildet: https://www.facebook.com/groups/challenge.mindscape.no

gratis utfordring

Alt jeg deler på Mindscape – filmer, treningsvideoer, tips – er helt gratis. Men å delta i Mindscape Challenge er ikke uten forpliktelse. Dette er en heiagjeng hvor alle bidrar. Du må skrive innlegg, dele bilder – og aller helst små filmsnutter. Du må heie på de andre, komme med tips og ideer som alle kan ha glede av.

Hvordan få bedre balanse?

Det handler om to ting, egentlig: Grunnleggende styrke, og mengdetrening på de små, daglige utfordringene. Få tips og inspirasjon i gruppa.

Hvis du ikke vil forplikte deg

Da finner du mye av inspirasjonen min både her på hjemmesiden, men også i filmene jeg legger ut på Mindscape sin You Tube kanal:

Hvis du klikker på «subscribe» så får du varsler når jeg legger ut nye filmer.

Hva gjør at du kan nå målene du setter deg?

Selvfølgelig må du sette deg et mål. Men den sikreste måten å nå et mål, er ved å delta i et sosialt fellesskap med gjensidig forpliktelse og oppmuntring. Mitt mål? Å kunne stå på ett bein – helst i yogastilling – i 10 sekunder, og helst på både høyre og venste bein. Når? 31. august 2021. Her er det bare å komme igang, folkens!