Hva hvis planen var for ambisiøs?

Hvis du vil utvikle deg er det smart med en plan

Men hva gjør du hvis planen viser seg å være for ambisiøs?   Det er så lett å tenke «all or nothing». Men du trenger ikke gi opp hele planen selv om du ikke klarer alt du håpet. 

Hvis du har gått på diett noen gang, så har du kanskje sprukket – og tenkt at «da er denne uka ødelagt, jeg får starte på mandag igjen». Og så vet du sikkert at det neppe hjelper å utvide til en ukes totalsprekk.

Det samme gjelder treningsplan. Jeg har lett for å sitte på kvelden og tenke at «nå skal jeg gjøre yoga en hel time hver morgen». Så våkner jeg og kroppen henger ikke sammen, og yoga er det siste som er mulig….. Det er lett å bli nedslått da. 

Tipset er følgende: Gjør en enklere versjon av det du hadde tenkt! Hvis planen var yoga, finn frem matta, legg deg ned og hør på rolig musikk eller guided meditation. Det vil uansett være bra <3 Og kanskje orker du å gjøre noen enkle øvelser, kanskje var det bare godt å ligge i en slags meditasjon med en myk pute under nakken, varme sokker og et lunt ullteppe over deg. 

Du kan kalle det yin yoga.

Hvis det er viktig å huke av på planen, så kan du gjøre det. en det viktigste er at det er bedre for deg enn å bare sitte i godstolen og ergre deg over å ikke orke å komme igang.