8 år etter

Status etter stamcelletransplantasjonen

Jeg delte veldig mye av mine håp for fremtiden da jeg forberedte meg på stamcelletransplantasjonen. Jeg hadde mye mediedekning, jeg hadde et helt program på NRK Puls – de fulgte meg gjennom hele behandlingen. Jeg visste at veldig mange fulgte med og var veldig spente: Er HSCT den kuren vi har ventet på, som vil kurerer MS?

Jeg håpet jo det. Jeg trodde fullt og fast på at jeg skulle bli frisk. Etterhvert som den positive utviklingen stoppet opp, så ble jeg veldig avventende. Det har tatt tid å akseptere at jeg ikke ble frisk.

Nå er jeg på en måte kommet over på den andre siden. Min MS er over i progressiv fase. Jeg er mye dårligere nå enn før jeg reiste. Men det har dere også rett på å få vite.

Derfor er jeg åpen om min utvikling etter stamcelletransplantasjonen. Jeg vet at det er skremmende, men all info er viktig i denne prosessen.