Utfordrende knebøy med støtte

I denne videoen viser jeg hvordan jeg etter 7 måneder med styrketrening avanserer øvelsene mine. Siden balansen min er dårlig, er det to ting jeg må tenke på: Jeg må først og fremst være sikker på at jeg ikke faller, me samtidig ønsker jeg å utfordre meg selv slik at jeg faktisk trener opp balansen.

Så dette er en utfordrende måte å gjøre knebøy på – også kalt squat for proffene. Strikken gjør at jeg ikke faller bakover, og samtidig sikrer den at jeg får rettet opp ryggen, og dermed gjør øvelsen mer riktig.

Hvis du har lyst til å prøve, men er usikker på balansen din – start på gulvet. Det jeg ikke gjør godt nok her, er å få vakten på hælene. Jo mer vekt jeg har på tærne, jo mer belastning  – og trening –  er det på forside lår. Dett er de musklene som ofte referes til som «quads», dvs quadratis fermoris.  Det er fire ulike muskler på forsiden av låret som får effekt av denne øvelsen.

Men hvis du vil ha mer trening på sprettrumpa, så må du legge mer tyngde på hælene. Da tar du mer på «Glutes», dvs gluteus maximus.

Etter denne økta så klarte jeg noe som jeg trodde skulle være umulig.

Kjerringa med staven:

Her ser man tydelig hvor dårlig jeg går når beina har blitt slitt ut – dette er rett etter forrige video. Det er et element av risikostyring her – å ha noe å støtte seg på innledningsvis gjør det mulig – og trygt – å forsøke.