Favoritt søtpotetmiddag

Mer grønnsaker i mars

Jeg har en veldig enkel filosofi når det gjelder mat:

1) Spis mer av det sunne, og mindre av det usunne

Jeg har hatt perioder hvor jeg har forsøkt ekstremt strenge matregimer. Det er vanskelig å gjennomføre i praksis, og det er ikke nøedvendigvis så sunt. Mine måneder som veganer bunnet i et ønske om å bli friskere – men jeg oppdaget at det mysser av usunne veganske oppskrifter, fulle av sukker og fett. Sunt for meg er mer frukt og grønt i hverdagen, spise mindre kjøtt og raffinert mat, og drikke mer vann.

2) Lag mer mat fra bunnen av

Jeg har ødelagt så mye bra råvarer på å være en uengasjert kokk. Fra min veganske periode har jeg tatt med meg de gode kjøkkenrutinene, og har noen favoritter som jeg har spesialisert meg på. For det handler om å ikke prøve seg frem på nye ting hver eneste gang. Skal du bli god på noe, må du gjøre det ofte. Så finn en favorittoppskrift og lag den så ofte at du får den under huden, og ikke lenger trenger en detaljert oppskrift. Men følg oppskriften første gang, da, det er ofte lurt 😉

Når du mestrer en rett, så er ofte terskelen litt lavere for å sette igang. Når du vet det blir bra, så kan du lage opp store porsjoner og fryse ned. Da blir det lettere å motivere seg for «batch-laging», når du vet at det gir deg mange middager som bare tar tre minutter å få ferdig. Perfekt for de dagene hvor du bare stirrer tomt inn i kjøleskapet.

3) Drikk mer vann

Mitt mest vellykkede nyttårsforsett var 1. januar 1999. Da sluttet jeg å drikke cola. Det var tre uker med fysiske abstinenser, det var direkte smertefullt å så på stablene med tilbudsbrus i butikken – men det holdt! Jeg har ikke drukket cola siden, og jeg har ikke savnet det et sekund på over 20 år. Det er tøft å slutte med noe man er avhengig av, så ett alternativ er å først legge til det som er bra, da blir det mindre plass til det som er usunt. Begynn å drikk mer vann, uansett 🙂


Finn deg en noen favorittoppskrifter

Den oppskriften jeg deler i filmen over stammer opprinnelig fra oplegget til Kris Carr som jeg fulgte i 2017. Dette er et prakteksempel på at skikkelige kokker lager oppskrifter som «henger på greip» – her er nemlig dressingen litt bitter, og mens søtpotetene ofte er – ja, litt søte – så blir kombinasjonen perfekt.

Jeg lager alltid minst dobbel porsjon (til 4), da blir middag #2 veldig enkel.