Dumt å bli veganer når du ikke liker grønnsaker

Sommeren 2017 var jeg opptatt av kosthold, og fant et opplegg som så veldig bra ut. Fokus på plantebasert kosthold. Ja, det hørtes jo fornuftig ut.  Jeg bestilte og betalte uten å lest alt, fordi alle fortellingene om god helse hørtes så bra ut.

Og så viste det seg at opplegget var helt vegansk! Litt ugreit for en som praktisk talt aldri hadde spist spinat, og hatet brokkoli. Men så fant jeg redningen! Smoothies. På en uke fikk jeg i meg mer spinat enn jeg hadde gjort før jeg fylte 50 år. Bli inspirert, sier jeg bare.

Her får du oppskrift på en veldig god smoothie!

Du kan selvfølgelig prøve deg frem, men jeg anbefaler å begynne med følgende:

  • 5 dl usøtet mandelmelk
  • En god håndfull spinat – gjerne frossen
  • En liten håndfull grønnkål – den er det også veldig lurt å fryse
  • En banan
  • 1 spiseskje chia-frø
  • Noen spiseskjeer frø, f.eks. hampfrø, solsikkekjerner eller gresskarkjerner.

Jeg pleier også å tilsette næringsgjær for å få med B-vitaminer og litt ekstra smak.

Som smakstilsetting kan du ta med en spiseskje peanøttsmør, jeg liker også å ha i kanel. Stangselleri har jeg virkelig problemer med, men en fingerlengde i smoothie er sunt og setter utrolig nok ikke smak! Prøv deg frem, dette er en kjempestart på dagen eller energi før en treningsøkt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *