MENTAL STYRKE I UBEHAG

GRATIS E-BOK


Jeg utviklet disse teknikkene og øvelsene da jeg forberedte meg – og underveis i behandling – på Karolinska. Alt bunner selvfølgelig i de teknikkene jeg lærte på Lightning Process hos David Godfrey i London i 2009, og deretter min fordypning i Neuro Lingvistisk Programmering i London i 2012.

Boken skrev jeg for å samle teknikkene for de som skulle gjennomføre samme behandling etter meg.

TEKNIKKER FOR TØFFE DAGER


Det er lett å kjenne seg maktesløs når man skal gjennom medisinsk behandling. Det er så mange uforutsigbare faktorer du ikke har kontroll på. Det du kan gjøre er å forberede deg mentalt. På den måten kan du påvirke din egen mentale tilstand. Jeg har vært gjennom stamcelletransplantasjon – HSCT. Jeg har fått høydose cellegift, jeg har ligget på isolat, jeg har hatt komplikasjoner og mange blodoverføringer. Det som hjalp meg til å å takle smerter, til å være optimistisk med tanke på fremtiden, var at jeg brukte mentale teknikker underveis. Jeg har trukket ut essensen av mine fire beste teknikker i en bittelite e-bok som du kan laste ned gratis og bruke som inspirasjon.


virker positiv tenking?

Det handler om å ta grep. Tro på at du kan påvirke din egen hjerne og kropp. Det er forskjellen på «fixed mindset» og «growth mindset». Det koster ingenting, men du får det bedre. Nei, du kan ikke tenke deg frisk. Dette er ikke noen magisk medisin. Det handler ikke om overfladisk «tenk positivt, så blir alt bra».

Det handler om fokus. Let etter det du vil ha mer av.

Du får mer av det du fokuserer på.

For det som ihvertfall ikke nytter, det er å tenke negativt, eller å gi opp.

Link til filmen om smertehåndtering

Fysisk effekt

Da jeg var gjennom stamcelletransplantasjon på Karolinska i 2012, ble jeg utskrevet med målbare blodverdier på dag 8.
Dette høres sikkert kryptisk ut, men denne tiden definerer restitusjonen for det nye immunsystemet.

Denne tiden var den raskeste de hadde registrert.
Det er en eneste grunn til at jeg restituerte så fort:
Sammenhengen mellom min mentale trening og fysiske tilstand.


Visualisering

Det viktigste jeg gjorde var å visualisere meg selv som frisk.

Jag lagde store «filmmanus» – script – for hvordan fremtiden skulle bli. Jeg leve meg inn i den fremtidige, friske «jeg», og opplevde følelsen av å være helt frisk.

«Men – du ble jo ikke frisk», sier du kanskje?

Det stemmer. Jeg klarte ikke å tenke meg frisk på lang sikt.
Men de mentale prosessene som skjedde i kroppen min var positivt påvirket av min mentale opplevelse av å være frisk.

Lag nye koblinger

Alle tankene og følelsesene dine lager stier i hjernen – koblinger mellom to hjerneceller. Tanker du tenker ofte vil utvikle seg fra smale spor til brede skiløyper.
Sørg for at du kjører opp de sporene du ønsker mer av. La de gamle snø igjen.

Språk, tanker, følelser – alt påvirker hodet ditt – og dermed kroppen din.

Du kan ikke kontrollere alt direkte – men ved å velge tanker vil du få nye koblinger i hjernen.

LINK TIL FILMEN OM SMERTEHÅNDTERING