Kjerringa mot strømmen

Jeg trente da jeg ikke skulle…..

På 20 år så har det endret seg fullstendig hvilke råd du får når det gjelder trening og MS. I 2001 fikk jeg beskjed om å ikke trene.

Så kom studien fra NTNU og Jan Hoff om 4×4 maks styrketrening, og i 2012 fikk vi brosjyrer om hvor viktig det var å trene styrke.

Nå vet vi også at kondisjonstrening er viktig for plastisiteten i hjernen, dvs – hvordan vi kan bygge nye koblinger og unngå hjernesvinn.

…men kom ikke igang da jeg burde

Jeg klarte ikke å komme igang når jeg visste jeg burde. Og det er neppe overraskende at jeg verken ble sterkere eller mykere av å sitte i godstolen.

Nå har jeg klart å komme igang igjen. Det krever mye å akseptere at man ikke klarer det man klarte før. Men jeg har vært instruktør i Taekwon-Do i over 10 år, jeg har massevis av trenerkurs, og det jeg kan bidra med er å vise hvilke justeringer vi kan gjøre for å få treningseffekt. Bare ikke forvent deg imponerende spreke trenignsvideoer!