KAn du stoppe smerter

med mentale teknikker?

Smerter – og særlig nervesmerter – er utrolig vanskelig å takle

Det er jo ikke en smerte som skyldes en åpenbar, sporbar skade. Det er ikke et sår eller et brudd som kommer til å gro. Det er det jeg kaller kortslutning i sikringsskapet – nervesignaler på ville veier.

For oss med MS så kan det være varianter over temaet «Sensitivitetsproblemer». Jeg ser at mine smerter er knyttet til gamle atakker. Jeg har nervesmerter i hendene, og det knytter jeg direkte til inflammasjoner langt tilbake i tid.

  1. Det startet med nummenhet i huden, som gikk over til periodevis (heldigvis sjelden)
  2. Så fikk jeg atakker som gikk på finmotorikk – alt jeg skulle gjøre med hendene kjentes ut som om jeg hadde vanter strikket av stålull. Ingenting var normalt å ta på – det kjentes rufsete og stivt ut.
  3. Deretter fikk jeg MS-kløe – som startet i ytterste lillefingerledd, og spredte seg til albuen, varte ett kvarter, og så slapp det. Fullstendig ulogisk, ikke sant?
  4. Deretter hadde jeg et atakk som ga voldsomme smerter i hendene, som kjentes ut som eksplosjoner. Du ser på hånda di og lurer på hvorfor den ser normal ut.
  5. Nå får jeg varianter av stikk, støt og eksplosjoner. De kommer i perdioder med dårlig kosthold og/eller mye stress.

I denne filmen forklarer jeg hvordan jeg jobber med mentale teknikker for å stoppe smerten. Det er intens jobbing, og jeg har i perioder hatt lyst til å bare gi opp pg be om medisin.

Men fordi jeg har opplevd så mange ganger at disse teknikkene virker – om enn på mindre voldsomme symptomer av MS’en – så har jeg klart å være konsekvent nok.

Det er nok folk som vil mene at smerten ville gått over av seg selv. Men jeg håper dette kan inspirere flere til å jobbe mentalt. Jeg vet at det virker – for jeg har testet det så mange ganger.


Det er hard jobbing – men belønningen er fantastisk.

Vil du lese mer om de mentale teknikkene jeg bruker? Du kan laste ned gratis e-bok her: